De Vakschool: Het Verlengstuk van Jouw Bedrijf

De Vakschool van ECPZH is een drijvende kracht achter de ontwikkeling van hoogwaardige vakmensen in de precisietechniek en verspaning. Deze opleidingshub verbindt theorie met praktijk en zorgt voor een stroom aan goed opgeleide, direct inzetbare technici.

Bedrijven die lid zijn van ECPZH plukken de vruchten van deze samenwerking door toegang te krijgen tot talent dat is opgeleid met de meest actuele kennis en praktijkervaring.

Opleidingsroutes mbo

Van het BBL-traject tot maatwerkopleidingen, de Vakschool staat garant voor kwalitatief onderwijs dat naadloos aansluit op de behoeften van onze leden. Dit resulteert in een solide basis voor innovatie en groei binnen de precisietechnische sector.

Het ECP heeft hiervoor geïnvesteerd in hedendaagse productie middelen en beschikt daarmee over 2 HAAS CNC verspaningsmachines, uitgebreide set meetmiddelen en mogelijkheden en uiteraard CAD/CAM programmeer mogelijkheden.

De looptijd van deze opleiding is tussen de 2 en 3 jaar.Kosten van deze opleiding bedragen €10.500,00 per jaar. De lerende is 2 dagen per week op de ECP vakschool voor theorie en praktijk.

Kenmerken van de opleiding

 • Individueel opleidingstraject met zij-instroom mogelijkheden.
 • Start mogelijkheden op ieder moment in het jaar.
 • Mix van theorie en praktijk
 • MBO erkende diploma’s!
 • Praktijk lessen locatie ECP
 • 2 dagen per week BBL+ theorie en praktijk
 • ECP praktijkopleider met kennis van hedendaagse verspaningstechniek en kennis van CAD/CAM.

De looptijd van deze opleiding is 2 jaar. Kosten van deze opleiding bedragen €7500 per jaar. De lerende is 1 dag per week op de ECP vakschool voor theorie. Het praktijkdeel zal bestaan uit  bedrijfsgerichte opdrachten die binnen het eigen leerbedrijf uitgevoerd dienen te worden.

Kenmerken van de opleiding

 • Individueel opleidingstraject met zij-instroom mogelijkheden.
 • Start mogelijkheden op ieder moment in het jaar.
 • Mix van theorie en praktijkopdrachten
 • MBO erkende diploma’s!
 • Praktijk lessen locatie ECP
 • ECP praktijkopleider met kennis van hedendaagse verspaningstechniek, bedrijfsvoering en kennis van CAD/CAM.
 • Het diploma geeft recht op instroom naar het HBO onderwijs.

Bedrijven kunnen gebruik maken van de volgende vergoedingen:

 • RVO Subsidie praktijkleren €2700,00 /leerjaar.(2023).
 • OOM BBL leerwerkbijdrage €2300,00 /leerjaar (2023).
 • OOM BBL scholingpool bijdrage €1500,00 /leerjaar (2023)
 • A&O BBL vergoeding €3800,00 /leerjaar (2023)

Het ECP werkt samen met verschillende partners voor het organiseren van onze opleidingsprogramma’s. Deze partners delen dezelfde locatie voor onderwijsuitvoering. Dit betekent dat er een breed scala aan technische BBL opleidingen wordt aangeboden, waarvan je meer informatie kunt vinden op technische BBL opleidingen. Daarnaast is er ook een uitgebreid cursorisch aanbod beschikbaar op deze locatie.

Door de samenwerking met deze partners bieden we onze ECP leden een breed scala aan technische opleidingsmogelijkheden.

Hiertoe behoren onder andere opleidingen op het gebied van, lassen, constructieplaatwerk, CAD tekenen, Cam programmeren, tekeninglezen, meten en kwaliteit, mechatronica en monteurs opleidingen.

CRAFT Education is een onderwijsinstituut dat gespecialiseerd is in het leren door te doen. De theorie levend maken door te leren denken als expert. Deze werkwijze voeren wij door in onze vakgerichte cursussen en opleidingen. Door de modulaire opbouw van de opleidingen kunnen we flexibel onderwijs verzorgen, waardoor je op elk moment met een van de acht technische mbo-opleidingen (of delen ervan) kan starten. Individueel en zelfstandig onderwijs heeft de toekomst als het gaat over een leven lang leren.

Metalent is een stichting voor instroom en opleiden in de metaal- en maritieme sector en sinds 2009 de scholingspool in Zuid-Holland. Een scholingspool is een samenwerkingsverband van bedrijven, erkend door OOM (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds in de Metaalbewerking) of A+O Metalektro. Metalent is ook partner van Sterk Techniek Onderwijs. Bedrijven uit de technische industrie zijn altijd op zoek naar goed opgeleid personeel. Vanuit deze gedachte is meer dan 20 jaar geleden Metalent ontstaan, van en voor de bedrijven.

Ook een eigen vakschool?

Onze unieke samenwerking met vooraanstaande opleidingsinstituten garandeert een opleidingsprogramma dat niet alleen theoretisch kennis verrijkt maar ook praktische vaardigheden aanscherpt.

Als lid van ECP krijg je exclusieve toegang tot dit rijke reservoir aan talent. Van praktijkgerichte BBL-trajecten tot bijscholing voor jouw huidige team – de ECP Vakschool is jouw partner in ontwikkeling.

Sluit je aan bij ons netwerk en investeer in de toekomst van jouw bedrijf door de vakmensen van morgen vandaag al in huis te halen. Jouw bedrijf verdient de beste krachten; wij zorgen dat je ze ook krijgt. Word lid van ECP en leg samen met ons de basis voor groei en succes.

Contact opnemen